7. Arbetsområde – redigering

Här hittar du svar på och guider till hur du kan redigera och bygga egna arbetsområden för att anpassa materialet till dig och din elevgrupp.

Hittar du inte det du söker?
Vi på Clio hjälper dig gärna med allt från tekniska frågor till pedagogisk och didaktisk vägledning. Du kan ringa oss på 08-505 24 800, skicka ett mail till supportse@clio.me eller chatta med oss ​​när du är inloggad.
Vi finns tillgängliga alla vardagar mellan klockan 8:00 och 16:00.

Välkommen att höra av dig!

Titta på den här videon för att lära dig hur du redigerar ett arbetsområde.

» Se videoguiden

Titta på den här videon för att lära dig hur du lägger till en text eller aktivitet i ett arbetsområde.

» Se videoguiden

Titta på den här videon för att lära dig hur du tar bort eller flyttar innehåll i ett arbetsområde.

» Se videoguiden

Titta på den här videon för att lära dig hur du lägger in eget material i ett arbetsområde.

» Se videoguiden här

Titta på den här videon för att lära dig hur du byter namn och årskurs på ett arbetsområde.

» Se videoguiden

Titta på den här videon för att lära dig hur du skapar en mapp i ett arbetsområde.

» Se videoguiden

1. Om du vill tilldela dina elever ett arbetsområde som du själv har skapat, eller som du har redigerat från något av Clios originalarbetsområden, väljer du Arbetsområden i vänstermenyn i Mitt Clio.
  2. Klicka sedan på Mina.
  3. Här finns dina redigerade och skapade arbetsområden.
  4. För musen över det arbetsområde du vill tilldela, och klicka på knappen Tilldela, som då blir synlig.
  5. Välj klass och ämne, samt välj om arbetsområdet ska vara synligt för eleverna med detsamma, eller om det inte ska vara synligt, genom att kryssa i rutan vid Synlig för elever, eller ta bort krysset.
  6. Klicka på Tilldela när du har gjort dina val.

» Se hela guiden här.