3. Portalerne

Her finder du blandt andet svar på, hvordan du ser dine forløb til dine elever, dine lærerguides og læseguides, samt hvordan du deler forløb med en lærer og meget mere vedrørende dine portaler. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål? Ring til vores support på 42 60 60 10.

Start med at logge ind i Mit Clio via my.clio.me/dk

• På portalerne finder du alt, hvad du skal bruge til din undervisning i de pågældende fag.
  • Alle portaler indeholder redaktørens bud på en årsplan, forløb, emner, tekster og aktiviteter.
  • Derudover finder du masser af ekstra lækkerier til både lærere og elever under menupunktet Ressourcer.

» Se hele guiden her

» Se videoguiden til Cliouniverset her.

• Få en rundvisning og et overblik i Cliouniverset, og hør mere om alle de forskellige funktioner til læreren. Se, hvor du kan oprette hold, rette forløb til og få et overblik over tildelte tekster og aktiviteter i mappen “Lektier og klassearbejde“.

» Se videoguiden til at finde rundt i Clio her.

• I denne video får du en introduktion til Cliouniverset og en gennemgang af de funktioner, der findes i Mit Clio og på portalerne.

» Se videoguiden til søg og find her.

• Søg dig frem til forskellige medietyper, find en god og relevant aktivitet, eller lær, hvordan man linker til og tildeler e-tekster fra e-tekstsamlingen.

En lærerguide er en instruktion til dig som lærer. Den er ikke tilgængelig for dine elever.

Hvis der er en lærerguide på en tekst eller aktivitet, vil der være et ikon, der ligner en lærer ved en tavle.

• Er ikonet sort, er lærerguiden deaktiveret, og den vil ikke kunne ses i teksten.
  • Klikker du på ikonet, bliver det rødt og viser, hvor du finder lærerguiden eller lærerguiderne i teksten.

» Se hele guiden her

» Se videoguiden til Lærervejledning under “Ressourcer” her.

• Hør mere om Clios lærervejledning, de pædagogiske og didaktiske overvejelser på portalen, og hvordan fagsprog og indhold er flettet sammen på de enkelte portaler.

En læseguide er en særlig støtte til elevens læseforståelse og sproglige udvikling. Både lærere og elever kan se de forskellige læseguides, og i Elevbesvarelser kan du se, hvad dine elever har skrevet.

Hvis der er en læseguide på en given tekst eller aktivitet, vil der være et ikon med en hat.

• Er ikonet sort, er læseguiden deaktiveret, og den vil ikke kunne ses i teksten.

På mange af vores portaler kan du finde en oversigt over tekster med læseguides ved at klikke på Ressourcer i menuen i toppen.

• Klik så på Til læreren, og klik herefter på Læseguides.
  • Klik til sidst på Find læseguides.

» Se hele guiden her.

» Se videoguiden til Læseguides under “Ressourcer” her.

• Hør mere om Clios læseguides, find tekster med læseguides, og bliv inspireret til, hvordan du aktivt kan bruge læseguides med dine elever.

Start med at logge ind i Mit Clio via my.clio.me/dk.

1. Øverst i højre hjørne, oppe ved siden af dit navn, finder du et ikon, der ligner en kørebane. Det klikker du på for at finde dine tildelte forløb.
  2. Så kommer der en liste frem over dine tildelte forløb.
  3. Klikker du på fag og klassetrin, får du mulighed for at vælge tildelte forløb i andre fag og til andre klasser.
  4. Når du har valgt den rigtige klasse, klikker du blot på det tildelte forløb for at blive sendt direkte ind på det.

» Se hele guiden her.

» Se videoguiden til Forløbsbyggeren her.

• Lær, hvordan du retter og tilpasser et forløb i Forløbsbyggeren. Se, hvordan du gemmer, deler det med din kollega og tildeler det til dine elever.
  • Log ind i Forløbsbyggeren ved at klikke her.

For at kunne se, hvad dine elever har svaret i opgaverne på en given side, skal du sørge for selv at stå på samme side.

1. Når du har fundet en side, hvor du gerne vil læse dine elevers besvarelser, finder du knappen Elevbesvarelser lige under sidens overskrift.
  2. Den klikker du på.
  3. Herefter vælger du din klasse og klikker på Fortsæt.
  4. I toppen af siden har du mulighed for enten at vælge en bestemt elev ved at klikke i rullemenuen eller at bladre frem og tilbage mellem de forskellige elever med pilene til højre og venstre for elevens navn.
  5. Nogle besvarelser kan være indtastet i elevens læseguides, mens andre besvarelser blot kan være indtastet i skrivefelter på siden.

» Se hele guiden her.

» Se videoguiden til Find, tildel og se data fra opgavesystemet her.

• Lær hvordan du finder opgavesæt i Mit Clio, tilpasser tildelingen til din klasse og ikke mindst finder resultaterne, når opgaven er afleveret.

Start med at logge ind i Mit Clio via my.clio.me/dk.

1. Klik på Forløb i menuen i venstre side.
  2. Klik herefter på Tildelte forløb.
  3. Find det forløb, du ønsker at slette, og klik på knappen med de tre prikker helt til højre for forløbet.
  4. Klik derefter på Slet i menuen, der åbner sig.
  5. Bekræft, at du ønsker at slette det tildelte forløb, ved igen at klikke på Slet.
  6. Så er forløbet slettet fra din og elevernes liste.

» Se hele guiden her.

» Se videoguiden til Forløbsbyggeren her.

• Lær, hvordan du retter og tilpasser et forløb i Forløbsbyggeren. Se, hvordan du gemmer, deler det med din kollega og tildeler det til dine elever.
  • Log ind i Forløbsbyggeren ved at klikke her.

Start med at logge ind i Mit Clio via my.clio.me/dk.

1. Klik på Forløb i menuen i venstre side.
  2. Klik herefter på Mine forløb.
  3. Find det forløb, du ønsker at dele. Før musen hen over billedet, så det bliver til tekst, og klik på knappen med de tre vandrette prikker. Klik herefter på Send kopi …
  4. Du får nu mulighed for at indtaste navnene på de lærere, du ønsker at dele dit forløb med.
  5. Du kan blot søge efter fx fornavne og derefter vælge den rigtige kollega på listen. Klik på Send, når du har valgt alle de kollegaer, du ønsker at dele forløbet med.
  6. Øverst på siden vil der nu stå, at forløbet er afsendt til modtageren.
  7. Hos modtageren vil forløbet lægge sig i “Mine forløb”, og foran titlen vil der fremgå “Modtaget kopi”.

» Se hele guiden her.

» Se videoguiden til Forløbsbyggeren her.

• Lær, hvordan du retter og tilpasser et forløb i Forløbsbyggeren. Se, hvordan du gemmer, deler det med din kollega og tildeler det til dine elever.
  • Log ind i Forløbsbyggeren ved at klikke her.

Start med at logge ind i Mit Clio via my.clio.me/dk.

1. Klik på Forløb i menuen i venstre side.
  2. Klik herefter på Tildelte forløb.
  3. Du får nu en oversigt over alle dine tildelte forløb frem.
  4. Klik på knappen Se status i højre side.
  5. Du får nu en oversigt over alle trin i forløbet, trinnets type, hvor længe det typisk tager at gennemgå et trin, samt hvor mange elever der er færdige med trinnet.
  6. I toppen har du mulighed for at klikke på Elever og se, hvor langt hver enkelt elev i klassen er nået i forløbet.

» Se hele guiden her

1. Når du har fundet et forløb, du gerne vil tildele, klikker du på knappen Tildel forløb.
  2. Der kommer nu en oversigt frem, hvor du kan vælge, hvilken klasse forløbet skal tildeles til.
  3. Klik i rullemenuen Klasse for at vælge den klasse, du ønsker at tildele forløbet til.
  4. Klik i rullemenuen Fag, og vælg det fag, forløbet passer til, hvis det ikke er valgt i forvejen.
  5. Klik på Tildel-knappen, når klasse og fag er valgt. Til sidst skal du vælge, om tildelingen af forløbet skal være synlig for dine elever med det samme, eller om det skal vente til senere.

» Se hele guiden her.

» Se videoguiden til Forløbsbyggeren her.

• Lær, hvordan du retter og tilpasser et forløb i Forløbsbyggeren. Se, hvordan du gemmer, deler det med din kollega og tildeler det til dine elever.
  • Log ind i Forløbsbyggeren ved at klikke her.

Alle vores årsplaner finder du ved at logge ind på den pågældende portal og klikke på Forløb i menuen i toppen.

1. Klik derefter på Årsplaner.
  2. Klik nu på det klassetrin, du skal undervise.
  3. Du får nu årsplanen frem sammen med nogle informationer om fx Fælles Mål og ugeplanlægningen.
  4. Klikker du på et forløb i årsplanen, bliver du sendt direkte ind til det og kan gå i gang med at arbejde med det samme.

» Se hele guiden her.

» Se videoguiden til årsplanen her.

• Find frem til årsplanen i dit fag og på dit klassetrin, og bliv klogere på progression, opgavesæt og tværfaglighed.
  • Få hjælp til at finde årsplanen i pdf- og Word-format, så du nemt kan rette den til, så den passer til din klasse.
  • Log ind i Mit Clio her, og vælg den ønskede portal.

» Se videoguiden til Find opgivelser i årsplanen her.

• Find ind til prøveopgivelserne i dansk, engelsk og tysk, så du får overblik over normalsiderne til de tekster, der ligger i årsplanen.
  • Log ind i Mit Clio her, vælg den ønskede portal, og find opgivelserne som vist i videoen.

» Se videoguiden til Synoptisk årsplan til naturfagene her.

• Find den synoptiske årsplan til naturfagsundervisningen i 7.-9. klasse. Hør mere om emner, fagområder og fællesfaglige fokusområder på tværs af alle fagene, så du kan skabe en varieret og meningsfuld plan med dine kollegaer i naturfagene.