7. Opgavesystemet

Her finder du blandt andet svar på, hvordan bruger man oplæsningsfunktionen, hvad forskellen er på Træningsøvelser, Evalueringsopgaver og Prøver. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål? Ring til vores support på 42 60 60 10.

Når du eller dine elever påbegynder et opgavesæt, vil der øverst i venstre hjørne være en “Læs højt”-knap.

1. Klik på den for at aktivere og deaktivere oplæsningsfunktionen.
  2. Der vil nu dukke nogle små knapper op ud for hver sætning.
  3. For at få læst sætningen op klikker man på knappen.
  4. Det er muligt at sætte oplæsningen på pause undervejs ved at klikke på knappen igen.
  5. Under oplæsningen bliver det oplæste ord markeret for at gøre det lettere at følge med.

» Se hele guiden her

Clio Træningsøvelser rummer 22 forskellige interaktive opgavetyper med mulighed for integration af lyd og billeder.

• Du kan læse mere om Clio Træningsøvelser ved at klikke her.

Clio Evalueringsopgaver indeholder en lang række opgavesæt, du kan bruge til evaluering af dine elevers kernefaglighed.

• Du kan læse mere om Clio Evalueringsopgaver ved at klikke her.

Clio Prøver lever op til alle ministeriets standarder for de digitale prøver, har samme opbygning og rummer de samme opgavetyper, som eleverne vil møde ved grundskolens prøver.

• Du kan læse mere om Clio Prøver ved at klikke her.

» Se hele guiden her

Start med at logge ind i Mit Clio via my.clio.me/dk.

1. Klik derefter på Opgavesæt i menuen i venstre side.
  2. Du kan nu vælge mellem følgende: Prøver, Evalueringsopgaver, Træningsøvelser, Mine opgavesæt. Hvis du ikke kan se én eller flere af kategorierne, har skolen ikke abonnement på de pågældende opgavesæt.
  3. Klik på den type opgavesæt, du ønsker at tildele.
  4. Når du har fundet et opgavesæt, du ønsker at tildele, kører du din mus hen over billedet og klikker på Tildel.

» Se hele guiden her

» Se videoguiden om tildeling af opgavesæt her

• Lær, hvordan du finder opgavesæt i Mit Clio, tilpasser tildelingen til din klasse og ikke mindst finder resultaterne, når opgaven er afleveret.

Start med at logge ind i Mit Clio via my.clio.me/dk.

1. Klik derefter på Opgavesæt i menuen i venstre side.
  2. Klik på Prøver, og find det netop tildelte opgavesæt frem igen.
  3. Lad musen hvile på billedet, og klik på Afprøv, når knappen bliver synlig.