7. Hjælp til opgavesystemet

Her finder du blandt andet svar på, hvordan bruger man oplæsningsfunktionen, hvad forskellen er på Træningsøvelser, Evalueringsopgaver og Prøver.
Lærerne hos Clio sidder klar hvis du ikke kan finde svar på dit spørgsmål eller hvis du har brug for pædagogisk og didaktisk vejledning. Du kan ringe til os på 42 60 60 10, sende en mail på supportdk@clio.me eller chatte nederst på denne side.

Vi sidder klar alle hverdage mellem klokken 8:00 og 16:00 og glæder os til at hjælpe dig.

Når du eller dine elever påbegynder et opgavesæt, vil der øverst i venstre hjørne være en “Læs højt”-knap.

1. Klik på den for at aktivere og deaktivere oplæsningsfunktionen.
  2. Der vil nu dukke nogle små knapper op ud for hver sætning.
  3. For at få læst sætningen op klikker man på knappen.
  4. Det er muligt at sætte oplæsningen på pause undervejs ved at klikke på knappen igen.
  5. Under oplæsningen bliver det oplæste ord markeret for at gøre det lettere at følge med.

» Se hele guiden her

Clio Træningsøvelser rummer 22 forskellige interaktive opgavetyper med mulighed for integration af lyd og billeder.

Clio Evalueringsopgaver indeholder en lang række opgavesæt, du kan bruge til evaluering af dine elevers kernefaglighed.

Clio Prøver lever op til alle ministeriets standarder for de digitale prøver, har samme opbygning og rummer de samme opgavetyper, som eleverne vil møde ved grundskolens prøver.

» Se hele guiden her

Start med at logge ind i Mit Clio via my.clio.me/dk.

1. Klik derefter på Opgavesæt i menuen i venstre side.
  2. Du kan nu vælge mellem følgende: Prøver, Evalueringsopgaver, Træningsøvelser, Mine opgavesæt. Hvis du ikke kan se én eller flere af kategorierne, har skolen ikke abonnement på de pågældende opgavesæt.
  3. Klik på den type opgavesæt, du ønsker at tildele.
  4. Når du har fundet et opgavesæt, du ønsker at tildele, kører du din mus hen over billedet og klikker på Tildel.

»  Se hele guiden her

» Videoguide om tildeling af opgavesæt

Lær, hvordan du finder opgavesæt i Mit Clio, tilpasser tildelingen til din klasse og ikke mindst finder resultaterne, når opgaven er afleveret.

Start med at logge ind i Mit Clio via my.clio.me/dk.

1. Klik derefter på Opgavesæt i menuen i venstre side.
  2. Klik på Prøver, og find det netop tildelte opgavesæt frem igen.
  3. Lad musen hvile på billedet, og klik på Afprøv, når knappen bliver synlig.