6. Lektier og klassearbejde

Her finder du blandt andet svar på, hvad forskellen er mellem “Synliggør nu” og “Gør tilgængelig”, og hvordan tildelinger og opgavesæt m.m. fungerer. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål? Ring til vores support på 42 60 60 10.

Start med at logge ind i Mit Clio via my.clio.me/dk.

1. “Synliggør nu” betyder, at eleverne kan se det tildelte opgavesæt i Lektier og klassearbejde, umiddelbart efter at tildelingen er lavet.
  2. “Gør tilgængelig” afgør, om eleverne kan gå i gang med et tildelt opgavesæt med det samme eller på et tidspunkt, du bestemmer.
  3. Du kan fx vælge en bestemt dato og et bestemt tidspunkt. Det kan også bare være, når du klikker på knappen Gør tilgængelig ud for opgavesættet i Lektier og klassearbejde.

» Se hele guiden her

Lektie

• Tildeler du fx en evalueringsopgave som lektie, skal eleverne selv sørge for at arbejde med tildelingen hjemmefra til en forudbestemt dato.

Klassearbejde

• Tildeler du derimod som klassearbejde, er det noget, eleverne arbejder med i klassen, eventuelt sammen med andre elever.
  • Her kan der også gives en afleveringsdato.

Uden afleveringsdato

• En tredje mulighed er at tildele opgavesættet uden en afleveringsdato.
  • Så kan eleverne gå i gang, når de har lyst.

Hvis eleven ikke kan se det tildelte opgavesæt i sin ugeplan, er det som regel, fordi opgavesættet ikke er synliggjort.

1. Hvis du finder opgavesættet frem under Lektier og klassearbejde i Mit Clio, er synligheden sat til Skjult.
  2. Klik på knappen, så den bliver grøn og i stedet hedder Synlig.

Hvis eleven ikke kan åbne opgavesættet, skyldes det som regel, at opgavesættet er gjort synligt som herover, men ikke gjort tilgængeligt.

1. Hvis du klikker på Gør tilgængelig, skifter den til Se live-status.

» Se hele guiden her

Start med at logge ind i Mit Clio via my.clio.me/dk.

1. Klik derefter på Lektier og klassearbejde i menuen i venstre side.
  2. Find nu det relevante opgavesæt.
  3. Når du har fundet opgavesættet, klikker du på Se live-status.
  4. Du kommer nu ind på et oversigtsbillede.
  5. Her kan du se alle de elever, der har fået tildelt opgavesættet, hvor mange minutter de har tilbage og en status på opgavebesvarelserne.

» Se hele guiden her

Start med at logge ind i Mit Clio via my.clio.me/dk.

1. Klik derefter på Lektier og klassearbejde i menuen i venstre side.
  2. Find nu det pågældende opgavesæt.
  3. Når du har fundet opgavesættet, klikker du på Se live-status.
  4. Mod toppen i venstre side finder du knappen Sæt alle på pause.
  5. Opgavesættet genoptages for alle elever ved at klikke på Genoptag opgave.

» Se hele guiden her

Start med at logge ind i Mit Clio via my.clio.me/dk.

1. Klik derefter på Lektier og klassearbejde i menuen i venstre side.
  2. Har du tildelt opgavesættet til en dato frem eller tilbage i tiden, kan du bladre i ugeplanen.
  3. Hvis det er en tildeling uden afleveringsdato, skal du klikke på Uden afleveringsdato.
  4. Når du har fundet din tildeling, klikker du på knappen med de tre vandrette prikker under Mere.
  5. Klik på Slet nederst i menuen, der kommer frem.
  6. Du skal nu bekræfte, at du gerne vil slette tildelingen.

» Se hele guiden her

Start med at logge ind i Mit Clio via my.clio.me/dk.

1. Klik derefter på Lektier og klassearbejde i menuen i venstre side.
  2. Find din tildeling frem i ugeplanen, og klik på knappen Mere i højre side.
  3. Klik på Indstillinger for tildeling.
  4. Klik nu på datoen i venstre side af boksen, og vælg den dato, du gerne vil rykke tildelingen til.
  5. Den nye dato kommer nu til at stå i datofeltet, og du klikker på Tildel nederst til højre.