9. Generelt og videoguides

Her finder du blandt andet svar på, hvordan du sletter cookies, hvor meget din skole har brugt en given portal, og du finder vores videoguides. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål? Ring til vores support på 42 60 60 10.

Start med at logge ind i Mit Clio via my.clio.me/dk

Clio stiller et statistikmodul til rådighed. Du finder modulet på statistik.clioonline.dk.

1. Indtast din skoles brugernavn og adgangskode, og klik på Login. Hvis din skole ikke har fået oprettet login-oplysninger til modulet, kan du kontakte support på 42 60 60 10.
  2. Når du er logget ind, bliver du (sandsynligvis) præsenteret for en graf, der viser forbruget på den første af skolens portaler.
  3. Under Institution har du mulighed for at vælge én eller flere skoler.
  4. Under Brugere kan du vælge mellem at se statistik for elevernes brug, for lærernes eller for begges.
  5. Klik i rullemenuen for at åbne den.
  6. Under Portaler vælger du den eller de portaler, du vil se statistik for.
  7. Under Tidsperiode bestemmer du, hvilken tidsperiode du ønsker at se statistik for.
  8. Tallene har du mulighed for at eksportere til et Excel-ark. Du klikker blot på Excel oppe til højre.

» Se hele guiden her.

Som udgangspunkt skal du altid vælge at logge ind med dit Unilogin, medmindre andet er aftalt med Clio. Der kan være flere årsager til, at dit login fejler.

De mest almindelige er følgende:

1. Forkert brugernavn eller adgangskode
    Ved denne fejl skal du kontakte din skoles brugeradministrator, som vil kunne se, om login-informationerne er korrekte. Det kan vi desværre ikke se i vores systemer.
  2. Manglende adgang til portalen
    Har din skole ikke et aktivt abonnement eller en aktiv prøveperiode på den pågældende portal, vil du blive mødt af en besked, der fortæller dette. Du har nu mulighed for at oprette en prøveperiode. Læs mere om, hvor du opretter en prøveperiode.
  3. Din browser husker forkerte login-oplysninger
    Browserne kan som regel huske, hvem der er logget ind, og det kan give lidt problemer en gang imellem. Slet dine cookies for at løse problemet.

» Se hele guiden her

En gang imellem er det nødvendigt at slette cookies og midlertidige internetfiler i forbindelse med fejlretning. Klik herunder for at blive sendt videre til den rigtige vejledning for din browser.

• Google Chrome » Se vejledningen her
  • Firefox » Se vejledningen her
  • Microsoft Edge » Se vejledningen her
  • Internet Explorer » Se vejledningen her
  • Safari » Se vejledningen her
  • Safari på iPad » Se vejledningen her

Helt nede i bunden til højre i hvert nyhedsbrev kan du afmelde dig nyhedsbrevene ved at klikke på Frameld dig her.

» Se hele guiden her

» Se videoguiden til Cliouniverset her

• Få en rundvisning og et overblik i Cliouniverset, og hør mere om alle de forskellige funktioner til læreren. Se, hvor du kan oprette hold, rette forløb til og få et overblik over tildelte tekster og aktiviteter i mappen “Lektier og klassearbejde“.

» Se videoguiden til at finde rundt i Clio her.

• I denne video får du en introduktion til Cliouniverset og en gennemgang af de funktioner, der findes i Mit Clio og på portalerne.

» Se videoguiden til “Søg og find” her.

• Søg dig frem til forskellige medietyper, find en god og relevant aktivitet, eller lær, hvordan man linker til og tildeler e-tekster fra e-tekstsamlingen.

» Se videoguiden til “Aktiviteter” her.

• Find nemt og hurtigt ind til aktiviteter, og brug filtrene til at udvælge type. Find fx aktiviteter med fokus på bevægelse eller aktiviteter, hvor eleverne skal bygge, sy eller lave noget praktisk eller kreativt.

» Se videoguiden om “Læseguides under “Ressourcer” her.

• Hør mere om Clios læseguides, find tekster med læseguides, og bliv inspireret til, hvordan du aktivt kan bruge læseguides med dine elever.

» Se videoguiden til “Lærervejledning under Ressourcer” her.

• Hør mere om Clios lærervejledning, de pædagogiske og didaktiske overvejelser på portalen, og hvordan fagsprog og indhold er flettet sammen på de enkelte portaler.

» Se videoguiden til “Redskaber under Ressourcer” her.

• Hør mere om, hvordan du finder og bruger både generelle og fagspecifikke redskaber på portalerne.

» Se videoguiden til “Metoder under “Ressourcer” her.

• Hør mere om de CL-strukturer, bevægelsesaktiviteter og emnet innovation, der findes på alle Clios portaler under knappen “Ressourcer”.

» Se videoguiden til “årsplanen” her.

• Find frem til årsplanen i dit fag og på dit klassetrin, og bliv klogere på progression, opgavesæt og tværfaglighed.
  • Få hjælp til at finde årsplanen i pdf- og Word-format, så du nemt kan rette den til, så den passer til din klasse.
  • Log ind i Mit Clio her, og vælg den ønskede portal.

» Se videoguiden til “Find opgivelser i årsplanen” her.

• Find ind til prøveopgivelserne i dansk, engelsk og tysk, så du får overblik over normalsiderne til de tekster, der ligger i årsplanen
  • Log ind i Mit Clio her, vælg den ønskede portal, og find opgivelserne som vist i videoen.

» Se videoguiden til “Synoptisk årsplan til naturfagene” her.

• Find den synoptiske årsplan til naturfagsundervisningen i 7.-9. klasse. Hør mere om emner, fagområder og fællesfaglige fokusområder på tværs af alle fagene, så du kan skabe en varieret og meningsfuld plan med dine kollegaer i naturfagene.

» Se videoguiden til “Forløbsbyggeren” her

• Lær, hvordan du retter og tilpasser et forløb i Forløbsbyggeren. Se, hvordan du gemmer, deler det med din kollega og tildeler det til dine elever.
  • Log ind i Forløbsbyggeren ved at klikke her.

» Se videoguiden til “Tilføjelse af aktiviteter fra portal” her

• Implementeringsfilm med fokus på årsplanen. Log ind i Forløbsbyggeren ved at klikke her.

» Se videoguiden til “Byg en side” her

• Implementeringsfilm med fokus på årsplanen. Log ind i Forløbsbyggeren ved at klikke her.

» Se videoguiden til “Byg et spor” her.

• Implementeringsfilm med fokus på årsplanen. Log ind i Forløbsbyggeren ved at klikke her.

» Se videoguiden til “Byg dit eget forløb” her

• Implementeringsfilm med fokus på årsplanen. Log ind i Forløbsbyggeren ved at klikke her.

» Se videoguiden til “Find, tildel og se data fra opgavesystemet” her

• Lær, hvordan du finder opgavesæt i Mit Clio, tilpasser tildelingen til din klasse og ikke mindst finder resultaterne, når opgaven er afleveret.

» Se videoguiden til “Lav årsplan i Meebook” her

• Find vej rundt i Meebooks univers, find inspiration i Clio, og tilføj forløb til din årsplan.
  • Se filmen med Forløbsbyggeren i Help Center for at finde hjælp til at rette forløbet til, inden du kopierer et link ind i Meebook.
  • Log ind i Mit Clio ved at klikke her.

» Se videoguiden til “Lav årsplan i MinUddannelse” her

• Find vej rundt i MinUddannelses univers, træk en årsplan fra Clio ind, og tilføj dine egne eller andre af Clios forløb.
  • Se filmen med Forløbsbyggeren i Help Center for at finde hjælp til at rette forløbet til, inden du kopierer et link ind i MinUddannelse.
  • Log ind i Mit Clio ved at klikke her.

» Se videoguiden til “Lav årsplan i MoMo” her

• Find vej rundt i MoMos univers, find inspiration i Clio, og tilføj forløb til din årsplan eller forløbskalender.
  • Se filmen med Forløbsbyggeren i Clios Help Center for at finde hjælp til at rette forløbet til, inden du kopierer et link ind i MoMos forløb.
  • Log ind i Mit Clio ved at klikke her.

Se videoguiden til “Lav årsplan i EasyIQ” her

• Find vej rundt i EasyIQs univers, find inspiration i Clio, og tilføj forløb til din årsplan eller forløbskalender.
  • Se filmen med Forløbsbyggeren i Clios Help Center for at finde hjælp til at rette forløbet til, inden du kopierer et link ind i EasyIQs forløb.
  • Log ind i Mit Clio ved at klikke her.